Rapport från höstens verksamhet

Efter vår första höst tillsammans i föreningen kan det vara dags att sammanfatta läget:

Vi i styrelsen har nu träffat MKB två gånger, och de är fortsatt mycket intresserade av att skapa ett kollektivhus. De vill bygga på en tomt som idag är Sofielundsskolan, vars norra ände ska rivas och ge plats för tre hus, varav ett till oss. Båda mötena har varit i god och konstruktiv anda, men ännu återstår viktiga frågor. Bland annat är vi överens om att reglerna i bostadskön Boplats Syd måste hanteras på ett bra sätt. Deras tidsplan är att få spaden i marken efter sommaren 2011, och för att det ska vara möjligt behöver arkitekterna komma igång nu i vår. Därför är det viktigt att vår process att komma fram till våra åsikter och behov har landat i ett gemensamt resultat i mars 2010. När föreningen vet vad vi vill kommer vi att träffa MKB på ett idéseminarium och diskutera vad som är möjligt att genomföra.

Därför är det jättebra att arbetsgrupperna har kommit igång – och det är samtidigt jätteviktigt att det arbetet intensifieras och utvidgas. Vi måste allihop hjälpas åt här, processen är långt ifrån klar och det är många frågor att diskutera. Om många gör lite blir mer gjort utan det blir alltför tungt på ett fåtal, och det spelar roll att fler åsikter och perspektiv kommer in i processen. Vi i styrelsen är medvetna om att informationen har haft en del brister, vi försöker förbättra detta bland annat med detta mail, med uppstarten i januari och bättre planering framåt. Vi kommer bland annat att använda bloggen (https://kollektivhus.wordpress.com) i större utsträckning än tidigare, och funderar på bra sätt att uppnå interaktivitet och kommunikation mellan grupper och aktiva. Tips och kunskaper på detta område liksom kring allt annat mottages tacksamt! (tider för de tre närmaste mötena i nästa inlägg här)

Vi är nu 104 intresserade på utskickslistan och 49 personer har betalat medlemsavgift (kontonumret är 3030 22 59635 på Nordea, 100 kr). Tyvärr har några betalt avgift utan att bifoga sitt namn eller mailadress! Vet ni någon som har uttryckt intresse men inte verkar få information kan detta vara orsaken…

Hoppas alla har haft en jättebra jul och vilsamma mellandagar, så ses vi snart på möte!

Kollektiva kramar från Styrelsen/ Jenny, Johanna, Josefin, Mats, Morgan, Sanna och Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s