Kul och konstruktivt möte med MKB!

Det kommer att bli ett superfint hus! Igår hade vi ”idéseminarium” med ett helt gäng representanter för MKB plus tre personer från arkitektbyrån Kanozi. Känns som att vi är överens om det mesta, att det finns en massa visionära idéer och ett bra samarbetsklimat. Att vi i föreningen är en viktig samarbetspartner i utvecklingen av projektet är en självklarhet.

I kvarteret Trevnaden ska det byggas tre hus är det tänkt – ett ”vanligt” hyreshus, ett med ”mer social karaktär” (t ex café och olika gemensamma, lån/hyrbara lokaler i bottenplan) och så ett kollektivhus med ännu mer social karaktär. Kvarteret kommer inte att vara slutet utan öppna sig på olika håll mot gatorna runtomkring, t ex med en cykelväg eller liknande mot skolan.

För vår del är det ju också jätteviktigt att huset byggs på ett sådant sätt att det kollektiva fungerar, så att man lätt kommunicerar i huset och stöter på sina grannar på ett naturligt sätt. Att det också är lätt att bo där för alla slags människor som vill bo kollektivt, dvs att det inte blir för dyrt.

Mer hemligheter från de superhemliga förhandlingarna kommer att läckas exklusivt på denna plats efter hand som det dyker upp…

Ett svar till “Kul och konstruktivt möte med MKB!

  1. kristina.runklint

    Äntligen!! Vilka bra nyheter. Bra jobbat kollektivhus i Malmö och MKB fortsätt så. Kollektivt boende är framtiden. Jag vill vara med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s