Dags för beslutande medlemsmöte!

Vid vårt möte med MKB den 1 september fick vi en detaljerad tidplan för byggandet av Trevnadenprojektet. Kollektivhusföreningen måste ta ställning till flera viktiga saker till den 1 november för att byggplanerna ska fortsätta.

Det gäller förvaltningsformen – blockhyra eller direkthyra av MKB och ekonomiska och andra konsekvenser av de olika alternativen. Det gäller också arbetsfördelningen mellan MKB och oss för drift och skötsel av huset. Vilken ställning vi tar till detta hör också ihop med vår målsättning för huset – vi behöver alltså ta gemensam ställning de grundläggande värderingarna för hur vi vill att kollektivboendet ska fungera.

Det beslutande mötet blir lördag den 23 oktober kl 13 -17. Innan dess blir det ett info- och förberedande diskussionsmöte om förvaltnings- och driftsfrågorna måndag den 27 september. Lokal för mötena meddelas här på hemsidan.

Reservera redan nu tid för mötena! Det här är ett alldeles avgörande steg för att huset ska bli av, och hur det kommer att bli. Tillräckligt många medlemmar måste delta i diskussionerna och besluten för att det ska bli ett hållbart projekt som vi verkligen kan komma att bo i tillsammans.

Ett svar till “Dags för beslutande medlemsmöte!

  1. Hej jag har deltagit i åtskilliga projekt med kollektivhus, bl a Bo Aktiv Landgången, och Solbacken och de fyra i Lund som redan bor kollektivt. Regnbågen, Fiolen, Slottet och Russinet som alla fungera så att man har sin egen lägenhet och lagar mat och allt annat kollektivt. Trevlig idé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s