Om Sofielunds Kollektivhus

Vi, föreningen Kollektivhus i Malmö (KiM), har tillsammans med MKB, NCC tagit fram ett helt nytt unikt boende i kvarteret Trevnaden i norra Sofielund nära Möllevången i Malmö: Sofielunds Kollektivhus. Vi har varit med under hela planeringsprocessen och till stor del kunnat påverka husets utformning och funktion. Inflytt var under december 2014.

Kollektivhuset består av ett stort L-format hus och ett mindre gårdshus med totalt 45 hyreslägenheter i olika storlekar för människor i alla åldrar.

Tanken med huset var att bryta den traditionella typen av lägenhetshus som oftast inte inbjuder till särskilt mycket kontakt med grannarna. Förutom sin egen fullt utrustade lägenhet har de boende i kollektivhuset också tillgång till många gemensamma utrymmen såsom storkök och matsal för matlag, TV-rum, musikrum, verkstäder, gästlägenhet, yogarum, bastu, innergård och en stor takterass! De boendes förening tar gemensamma beslut om husets drift, skötsel och sociala aktiviteter.

Medlemmar i KiM har haft förtur till det nya kollektivhuset, fram till inflyttningen i december 2014.

Sofielunds kollektivhus är en del av MKB:s nybyggnationsprojekt Kvarteret Trevnaden som totalt består av tre stora lägenhetshus och nio radhus (170 lägenheter). Läs mer om Trevnaden på
http://www.mkbfastighet.se/templates/NewApartmentsProject.aspx?id=243053

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s