Öppet medlemsmöte om Sege Park 21/2 kl 18.30

Sege+Park+2+150702
Välkomna till ett öppet medlemsmöte där vi talar om det nya spännande området Sege Park och om det kollektivhus som SundProjekt kommer bygga här.
 
Pernilla Andersson, Projektledare på Stadsutvecklingsavdelningen, inleder med information om området Sege Park. Området förtätas och får ett tillskott av nya byggnader samtidigt som en stor del av ursprungsbebyggelsen bevaras. Flera av de befintliga byggnaderna i området har höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden och den uppväxta parkmiljön ger förutsättningar för en god livsmiljö. Målsättning är att den nya bebyggelsen ska ska samspela med den befintliga kulturmiljön, men samtidigt signalera områdets förändring. Sege Park har en tydlig inriktning mot hållbar utveckling framförallt vad gäller energiproduktion och energieffektivisering.
Här hittar du mer info om Sege Park.
 
Sedan talar Gunnar Dahlström från SundProjekt om det hus de har tänkt bygga i Sege Park. De ska dels bygga om en befintlig gammal sjukhusbyggnad, dels nya huskroppar. I två av de nya huskropparna är det tänkt att ett våningsplan (förbundet med en taktäckt gång) ska bli ett kollektivhusplan. Det kommer bli 10 lägenheter med gemensamma utrymmen såsom kök, vardagsrum, altan och kanske växthus. Väldigt spännande! Vi tänker dra igång en studiecirkel med de som är intresserade av att bo i detta hus, som kan samarbeta med SundProjekt om utformning och tillslipande av huset.
Se mer om SundProjekt här.
 
Du som är intresserad av Sege Park eller SundProjekts kollektivhus är varmt välkommen på vårt möte. Det är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om vad som pågår i Malmö, hur ett modernt område med tankar kring delningsekonomi och gemenskap växer fram, och hur tankar går kring att bygga kollektivhus. Dessutom har vi tid att ställa frågor och diskutera.
 
Mötet sker den 21/2 kl 18.30 i NBV:s lokaler på Ystadvägen 15 (mittemot ”ugglehuset” och in på gården mot myrorna fast till höger) Den närmsta busshållsplatsen är 2:ans hållplats Dalslandsgatan.
 
Vi bjuder på fika. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s