Nytt husprojekt på gång!

Nu kan vi äntligen flagga för att det finns ett nytt kollektivhusbygge på gång i stan! KiM har blivit kontaktade av MKB om ett husprojekt, men vi väntar på lite uppgifter innan vi kan visa alla ritningar som finns i dagsläget, beräknad hyresnivå, lägenhetsfördelning och liknande. Det vi vet i dagsläget är att huset är planerat för ca 25 lägenheter – drygt hälften av SoKo alltså – och att det kommer att ligga i kvarteret Magne på Hyllie:
Tors gränd 10 ganska nära Lindeborg. 

Men detta betyder ju också att vi i föreningen kommer att behöva kavla upp ärmarna och vara med. Tyvärr är mycket redan bestämt men vissa möjligheter till inflytande finns fortfarande. Och framför allt måste föreningen bestämma om det här är något vi vill ta oss an – tror vi att föreningen kan samla tillräckligt många intresserade boende för att teckna kontrakt för blockförhyrning? 

Huset beräknas stå klart under 2022 så det är ganska bråttom om vi ska kunna påverka och etablera en stabil husförening som kan göra det här tillsammans. 

Vad händer nu?

1: En bättre presentation kommer att publiceras här och skickas via mejl så fort vi fått mer information från MKB

2: Ett möte online med möjlighet att ställa frågor som vi sen skickar vidare till MKB kommer att ske tisdag den 16/6 klockan 18.30 för medlemmar
(bli medlem här) – länk till onlinemöte kommer på mejlen.

3: En enkät om preliminärt intresse kommer att skickas ut kort efter medlemsmötet

4: Fler aktiva i föreningen kommer att rekryteras – vill/kan du göra en liten insats så hör av dig!

5: Den nya styrelsen kommer att se till att gamla medlemsregister uppdateras till en ny kö som är rättvis och transparent. 

6: Styrelsen kommer också att arbeta vidare för att fler fastighetsägare ska vilja och kunna bygga kollektivhus så att detta projekt inte blir det enda vi har. 

Vi har också fått tips om en fastighet möjlig för en ”bogemenskap” alltså ett hus som en grupp intresserade kan köpa och bygga om till kollektiv – den som vill veta mer om detta får gärna höra av sig 

Sprid gärna ordet och möjligheten att bli medlem och bli aktiv i KiM. Liksom i SoKo kommer aktivt medlemskap att prioriteras vid inflytt. Just nu är vi två personer som försöker rådda det här efter bästa förmåga, vi behöver hjälp!! 


Vi hörs!

/Susanna och Erik, ordförande resp ansvarig för projektutveckling

3 svar till “Nytt husprojekt på gång!

 1. Ester Knudsen

  Läser detta med stort intresse. Tyvärr fick jag inte info om detta förrän igår så jag missade webbmötet. Var det ett bra möte? Vad sades?
  Vänlig hälsning
  Ester Knudsen

 2. Hej!
  Mycket intresserad av detta boende, hur ställer jag mig dom sökande/intresserad?
  Bor i villa i Bunkeflostrand maken nyligen funktions nedsatt.

 3. Hej! Tyvärr blev det inte så mycket av det här projektet, men vi fick med oss att fastighetsägare är intresserade och om vi har möjlighet att vara på hugget så finns det möjligheter att få tag på fler projekt. Följ oss och bli gärna medlemmar så kan vi göra mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s