Två kollektivhus i stan – ett tredje på gång!

I Malmö finns idag två kollektivhus, båda relativt nybyggda.

BoAktiv Landgången, för människor i alla åldrar, ligger i Annestad/Bunkeflo och stod färdigt 2007. Husets lägenheter är tvåor och treor. För information och kontakt, se: http://www.boaktiv.se

Sofielunds kollektivhus (SoKo), öppet för människor i alla åldrar, ligger i Sofielund inne i Malmö och stod färdigt 2014. Husets lägenheter är allt från ettor till sexor. För information och kontakt, se: http://www.sofielundskollektivhus.se

Snart finns också Kollektivhuset Röda oasen, en bygggemenskap i Sege park, titta här: 

Sammanlagt bor cirka 150 personer i olika åldrar, med olika bakgrund och i olika slags hushållskonstellationer i husen. Husens form och verksamheter skiljer sig en hel del, men båda kollektivhusen har gemensamhetslokaler och ordnar middagar för sina boende några kvällar i veckan.

Malmös båda befintliga kollektivhus har planerats och byggts som just kollektivhus, efter det att intressegrupper påtalat behovet av en sådan byggnad och sedermera hjälpt fastighetsägarna med utformningen av dem.

Det har funnits kollektivhus tidigare i Malmö, men då har det varit tal om tillfälligt ombyggda bostadshus som fungerat som kollektivhus under några år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s